سایت های مرتبط مقالات آرای وحدت رویه دیوان عدالت اداری آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور پیام های کاربران
وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی  
 
 
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
دانلود فایرفاکس
صفحه اصلی Google
صفحه اصلی Yahoo
پرتال جامع قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
معاونت آموزش
سازمان پزشکی قانونی کشور
کانون ملی وکلا
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران
کانون وکلای دادگستری مرکز
مأوی
دادگستری کل استان تهران(معاونت آموزش)
مرکز ارتباط مردمی قوه قضائیه
دیوان عدالت
پایگاه اطلاع رسانی دولت
سایت قوانین
قضاوت
اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه
دادستانی کل کشور
وزارت دادگستری
مرکز امور شوراهای حل اختلاف
اداره کل امور اجرائی و فنی مهندسی حوزه ریاست قوه قضائیه
سازمان قضایی نیروهای مسلح
شورای عالی انفورماتیک کشور
ستاد دیه
روزنامه رسمی کشور
اداره کل امور بین الملل
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
دادسرای عمومی و انقلاب تهران
شورای حل اختلاف استان تهران
پایگاه مجلات تخصصی نور
کانون سردفتران و دفتریاران
سامان ثبت احوال کشور
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه گذاری رئیس جمهور
خبرگزاری جمهوری اسلامی
بانک اطلاعات نشریات کشور
روزنامه حمایت
خبرگزاری قسط
درگاه ملی خدمات الکترونیکی ایران
سامانه ملی قوانین و مقررات
شورای اسلامی شهر تهران
اداره کل ثبت احوال استان تهران
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
خبرگزاری مجلس شورای اسلامی
مجمع تشخیص مصلحت نظام
مجلس شورای اسلامی
دیوان محاسبات کشور
روزنامه دنیای اقتصاد
شورای نگهبان
نرم افزار لوح حق
قانون همراه
شهرداری تهران
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
کتابخانه دیجیتال نور
درگاه خدمات الکترونیک قضایی
رويداد هاي مهم حقوقي امروز
تصويب قانون مناطق دريايي جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس و درياي عمان - 1372, تصويب قانون كيفر بزه هاي مربوط به راه آهن - 1320
جملات مفید حقوقی
آیا می دانید استفاده های شخصی کارمندان دولت از اموال دولتی (مانند استفاده از ماشین اداره محل کار)جرم و مجازات آن پرداخت خسارت و اجرت المثل مال و تا 74 ضربه شلاق می باشد.
 
 
 
چند پرسش وپاسخ حقوقی
تاریخ انتشار : 02-11-1392
چند پرسش وپاسخ حقوقی
۱-عدم تقصیر راننده در تصادف رانندگی و مسئولیت او
 
سؤال: در مواردی از تصادف رانندگی که خسارتی به وسایط نقلیه وارد شده ولی تقصیری متوجه راننده نیست؛ آیا مورد دارای جنبه کیفری است؟
پاسخ: در تصادف رانندگی که صرفاً منتهی به ورود خسارت به وسیله نقلیه شده اعم از اینکه راننده مقصر باشد یا نباشد موضوع فاقد جنبه کیفری است.
۲ـ ادله اثبات قتل
سؤال: در خصوص قتل عمد آیا دادگاه می‌تواند در رأی خود هم به اقرار متهم استناد کند و هم علم قاضی؟
پاسخ: در قتل عمد استناد به اقرار متهم و علم قاضی هر دو، بلااشکال می‌باشد.۱
۳ ـ مسئولیت داروخانه در اخذ وجه نسخه از اداره بیمه
سؤال: شخصی کارمند بیمارستان که در کنار آن داروخانه شبانه‌روزی قرار دارد. او از میان دفترچه‌های بیمه افراد به نحوی اوراقی را جدا کرده و در فرصت‌های مناسب از پزشکان مشغول به کار در بیمارستان می‌خواسته که داروهایی را برای وی تجویز کنند، پزشکان نیز بنا بر آشنایی که همکار بودند داروها را تجویز می‌کردند.
این فرد این نسخه‌ها را در میان نسخ دیگر بیمه‌ای در داروخانه‌ قرار داده بود. اکنون صاحب داروخانه از وی شکایت کرده است که چون بیمه حق بیمه را به حساب صاحب داروخانه واریز کرده است. او (متهم) مبالغی از درآمد داروخانه را برداشت کرده و از جانب دیگر شرکت بیمه خدمات‌درمانی نیز شاکی این پرونده است. اتهام شخصی که برگه‌ها را جدا کرده و اتهام پزشکی که داروها را تجویز کرده چیست؟
پاسخ: عمل کارمند بیمارستانی با جدا کردن برگ‌هایی از دفترچه بیمه بیماران و دریافت نسخه دارویی در برگ‌های مزبور به وسیله پزشکان بیمارستان تحصیل مال نامشروع بوده، مشمول ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین اجلاس و ارتشاء و کلاهبرداری۲ است و عمل پزشکان هم در صورتی که عالماً و عامداً با سوءنیت بوده معاونت در بزه فوق است.
۴ ـ معاونت در ضرب و جرح
سؤال: در صورتی که شخص الف، ب را گرفته و شخص ج، شخص ب را مورد ضرب و جرح عمدی قرار داده باشد؛ مجازات الف چیست؟
پاسخ: عمل شخص الف معاونت در بزه مزبور است و دادگاه می‌تواند وفق ماده ۴۳ قانون مجازات۳ وی را تعزیر نماید.
۵ ـ مسئولیت کیفری مدیرعامل مستعفی
سؤال: چنانچه بعد از انقضاء مدت مدیریت عامل شخص مدیرعامل، مجمع عمومی عادی بنا به دلایلی تشکیل نگردد و مدیرعامل جدیدی را انتخاب نکند و مدیرعامل قبلی کتباً تقاضای استعفا نماید و رئیس هیأت‌مدیره ضمن موافقت با استعفا مدیرعامل، شخص دیگری را برای انجام کارهای شرکت انتخاب نماید و در این زمان کارگری هنگام کار صدمه‌ای ببیند آیا مسئولیت کیفری عدم رعایت مقررات مربوط به کار و دیه متوجه مدیرعامل مستعفی می‌گردد یا خیر؟
پاسخ: در فرض سؤال مسئولیت کیفری عدم رعایت مقررات مربوط به کار و دیه متوجه مدیرعامل مستعفی نخواهد بود. زیرا او در زمان وقوع حادثه هیچگونه سمتی نداشته است.
۶ ـ مسئولیت کارفرما و مسئول فنی
سؤال: در حادثه‌ای در یکی از معادن که منجر به فوت دو نفر شده اداره کار فقط کارفرما را مقصر اعلام کرده و پس از اعتراض کارفرما و استناد به ماده ۷ قرارداد فی‌مابین ایشان و مسئول فنی که عبارت است از مسئول فنی موظف است کوشش کند محصول معدن با …. و همه کارکنان معدن را هموازه در اجرای قوانین و مقررات و جلوگیری از هرگونه تخلف در امور فنی و اداری راهنمایی کرده …» هیأت سه نفره ۱۰۰ درصد مسئول فنی را مقصر اعلام کرده و پس از اعتراض وی هیأت پنج نفره ۴۵ درصد مسئول فنی و ۵۵ درصد کارفرما را مقصر تشخیص داده است که با اعتراض مسئول فنی روبرو شده آیا مسئولیتی متوجه مسئول فنی است؟
پاسخ: قطع نظر از این که مورد سؤال امو موضوعی است و تشخیص مقصر یا مقصرین با قاضی رسیدگی کننده است؛ ولی به هر تقدیر نظریه هیأت پنج نفره کارشناسان می‌تواند مبنای صدور رأی قرار گیرد.
۷ ـ صدور چک از دسته چک دیگری
سؤال: فردی با استفاده از شناسنامه همسرش که در خانه مشترک آن‌ها موجود بوده است به بانک مراجعه می‌کند و با توجه به آشنا بودن با رئیس بانک اقدام به افتتاح حساب جاری به نام همسرش با امضایی که خودش انجام می‌دهد می‌کند؛ سپس مبادرت به صدور چک از حساب مفتوحه کرده و یکی از چک‌های صادره شده برگشت می‌خورد. لذا ۱ـ دارنده چک تحت چه عنوانی از چه کسی می‌تواند شکایت نماید؟
۲ـ همسر فرد مذکور تحت چه عنوانی از شوهرش می‌تواند شکایت کند؟
شایان ذکر است شناسنامه متعلق به این خانم در منزل مشترک در جایی قرار داشته که مابقی اسناد خانوادگی را نیز در آن جا قرار داده بودند و هر دو نفر به آن دسترسی داشتند.
۳ـ آیا عنوان کیفری نسبت به رئیس بانک مربوط می‌شود یا خیر؟
پاسخ: فردی که با استفاده از آشنایی با رئیس بانک اقدام به باز کردن حساب جاری به نام همسرش، امضا خودش را به نام امضاء صاحب حساب معرفی و مرتکب صدور چک بلامحل شده است، نامبرده اولاً نسبت به دارنده چک که با اختیار عنوان مجعول (صاحب حساب بودن) مال دیگری را برده، طبق ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس و ارتشاء و کلاهبرداری۴، کلاهبردار محسوب می‌شود ثانیاً نسبت به همسر خود مرتکب جعل امضاء او شده است ثالثاً رئیس بانک که دسته چک به او داده مرتکب تخلف اداری شده است.برگرفته از روزنامه اطلاعات 26آبان 92
پی‌نویس:
۱٫ ماده ۲۳۱ قانون مجازات اسلامی:
«راههای ثبوت قتل در دادگاه عبارتند از ۱ـ اقرار ۲ـ شهادت ۳ـ قسامه ۴ـ علم قاضی»
۲ . ماده ۲ قانون تشدید مجازات مرتکبین ارتشاء و اختلاس و کلاهبرداری:هر کس به نحوی از انحاء امتیازاتی را که به اشخاص خاص به جهت داشتن شرایط مخصوص تفویض می‌گردد نظیر جواز صادرات و واردات و آنچه عرفاً‌ موافقت اصولی گفته می‌شود در معرض خرید و فروش قرار دهد و یا از آن سوءاستفاده نماید و یا در توزیع کالاهایی که مقرر بوده طبق ضوابطی توزیع نماید مرتکب تقلب شود و یا به طور کلی مالی یا وجهی تحصیل کند که طریق تحصیل آن فاقد مشروعیت قانونی بوده است مجرم محسوب و علاوه بر رد اصل مال به مجازات سه ماه تا دو سال حبس و یا جریمه نقدی که معادل دو برابر مال به دست آمده محکوم خواهد شد.
۳٫ ماده ۴۳ قانون مجازات اسلامی:
«اشخاص زیر معاون جرم محسوب و با توجه به شرایط و امکانات خاطی و دفعات و مراتب جرم و تأدیب از وعظ و تهدید و درجات تعریز، تعریز می‌شوند.۳ـ هر کس عالماً، عامداً وقوع جرم را تسهیل کند….»
۴٫ ماده ۱ قانون تشدید مجازات مرتکبین اختلاس، ارتشاء و کلاهبرداری «هر کس از راه حیله تقلب، مردم را به وجود شرکت‌ها یا تجارت‌خانه‌ها یا کارخانه‌ها یا مؤسسات موهوم یا به داشتن اموال و اختیارات واهی فریب دهد یا به امور غیرواقع امیدوار نماید یا از حوادث و پیش‌آمدهای غیرواقع بترساند یا اسم و یا عنوان مجعول اختیار کند و به یکی از وسایل مذکور و یا وسایل تقلبی دیگر، وجوه یا اموال یا اسناد یا حوالجات یا قبوض یا مفاصا حساب و امثال آن‌ها تحصیل کرده و از این راه مال دیگری را ببرد کلاهبردار محسوب و علاوه بر رد اصل مال به صاحبش، به حبس از یک تا ۷ سال و پرداخت جزای نقدی معادل مالی که اخذ کرده است محکوم می‌شود …»
 
نظر شما

نام * :
پست الكترونيكي * :
وب سایت :
نظر *:
  کد امنیتی را وارد نمایید :
اختصاصي براي مدير سايت ( درصورت انتخاب اين گزينه نظر شما در وب سايت ديده نخواهد شد )
لطفا از ارسال سوالات حقوقي در این صفحه خودداری نمائید . به سوالات حقوقي در این بخش پاسخ داده نمیشود .

رأی وحدت رویه شماره ٧٩۶ هیات عمومی دیوان عالی کشور
صفحه اصلي
اخبار
بیوگرافی
دانستنی های حقوقی و قضایی
سايت هاي مرتبط
قبول کلیه دعاوی حقوقی
گالري تصاویر
مقالات
مشاوره تلفنی
روز نوشت
امور موکلین
متفرقه
معرفی کتاب
نشانی مراکز قضایی
نشست های قضایی
بخشنامه ها
جدیدترین مصوبات
نظریات مشورتی
پرسش و پاسخ حقوقی
سوالات حقوقي كاربران
اوقات ملاقات
پیوند ها
مصاحبه ها
استفتائات
آراء وحدت رویه دیوان عدالت اداری
آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور