سایت های مرتبط مقالات آرای وحدت رویه دیوان عدالت اداری آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور پیام های کاربران
وكالت آن لاين ( آنلاين ) | وکیل | سایت وکیل | وکالت | سایت وکالت | وب سایت وکیل | وکیل دادگستری | وکیل با سابقه |دفتر وکالت | مشاوره حقوقی | مشاوره آنلاین حقوقی | مشاوره تلفنی با وکیل | مشاوره تلفنی حقوقی | مشاوره با وکیل | قبول کلیه دعاوی حقوی | بانک قوانین ایران | فروشگاه کتاب نرم افزار حقوقی  
 
 
پایگاه اطلاع رسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله العظمی سیدعلی خامنه ای
دانلود فایرفاکس
صفحه اصلی Google
صفحه اصلی Yahoo
پرتال جامع قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران
معاونت آموزش
سازمان پزشکی قانونی کشور
کانون ملی وکلا
اتحادیه سراسری کانونهای وکلای دادگستری ایران
کانون وکلای دادگستری مرکز
مأوی
دادگستری کل استان تهران(معاونت آموزش)
مرکز ارتباط مردمی قوه قضائیه
دیوان عدالت
پایگاه اطلاع رسانی دولت
سایت قوانین
قضاوت
اداره کل امور فرهنگی و اجتماعی قوه قضائیه
دادستانی کل کشور
وزارت دادگستری
مرکز امور شوراهای حل اختلاف
اداره کل امور اجرائی و فنی مهندسی حوزه ریاست قوه قضائیه
سازمان قضایی نیروهای مسلح
شورای عالی انفورماتیک کشور
ستاد دیه
روزنامه رسمی کشور
اداره کل امور بین الملل
سازمان ثبت اسناد و املاک کشور
سازمان بازرسی کل کشور
سازمان زندان ها و اقدامات تامینی و تربیتی کشور
دادسرای عمومی و انقلاب تهران
شورای حل اختلاف استان تهران
پایگاه مجلات تخصصی نور
کانون سردفتران و دفتریاران
سامان ثبت احوال کشور
معاونت توسعه مدیریت و سرمایه گذاری رئیس جمهور
خبرگزاری جمهوری اسلامی
بانک اطلاعات نشریات کشور
روزنامه حمایت
خبرگزاری قسط
درگاه ملی خدمات الکترونیکی ایران
سامانه ملی قوانین و مقررات
شورای اسلامی شهر تهران
اداره کل ثبت احوال استان تهران
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی
خبرگزاری مجلس شورای اسلامی
مجمع تشخیص مصلحت نظام
مجلس شورای اسلامی
دیوان محاسبات کشور
روزنامه دنیای اقتصاد
شورای نگهبان
نرم افزار لوح حق
قانون همراه
شهرداری تهران
ستاد حقوق بشر قوه قضائیه
کتابخانه دیجیتال نور
درگاه خدمات الکترونیک قضایی
رويداد هاي مهم حقوقي امروز
تصويب قانون مناطق دريايي جمهوري اسلامي ايران در خليج فارس و درياي عمان - 1372, تصويب قانون كيفر بزه هاي مربوط به راه آهن - 1320
جملات مفید حقوقی
آیا می‌دانید؟ نفقه اولاد بر عهده پدر می‌‌باشد.
 
 
 
پاسخ به همه اعتراضات‌و‌شائبه‌ها درگفت‌وگوی ایسنا با«جندقی‌کرمانی‌پور»:هیچ‌کس حق دخالت نداردکانون‌مرکز قانونی و مستقل ‌است
تاریخ انتشار : 05-12-1390

پاسخ به همه اعتراضات‌و‌شائبه‌ها درگفت‌وگوی ایسنا با«جندقی‌کرمانی‌پور»:هیچ‌کس حق دخالت نداردکانون‌مرکز قانونی و مستقل ‌است
1220 نفر جذب می‌کنیم نه 2440 نفر

رییس کانون وکلایدادگستری مرکز در پاسخ به برخی شائبه‌ها درباره‌ی چگونگی جذب وکلا در سال جاری واحتمال لغو آزمون علمی کانون مرکز تاکید کرد که کانون وکلای مرکز شخصیت قانونی ومستقلی دارد و هیچ کس نمی‌تواند دخالت ماهوی در این کانون داشته باشد.

سیدمحمد جندقی کرمانی‌پور در گفت و گویاختصاصی با خبرنگار حقوقی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) با بیان این که هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز بنا به دلایلی تصمیم گرفت که آزمون ورودی وکالت رادو مرحله‌ برگزار کند، اظهارکرد: یکی از دلایل این بود که همانطور که در قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت آمده که فارغ التحصیلان رشته حقوق و بالاتر می‌توانند آن رادریافت کنند، کلمه «بالاتر» از نظر کانون وکلای مرکز این گونه تفسیر شد که فارغ التحصیلان رشته حقوق در دوره کارشناسی یا بالاتر می‌توانند در این آزمون شرکت کنند.

جذب وکیل دومرحله‌ای شد تا بهترین‌هاجذب شوند

وی ادامه داد: در وهله اول گروهی که دارای مهندسی راه و ساختمان، مامایی، پرستاری، رادیولوژی، تاریخ، جغرافیا و ... بودند، دررشته های حقوق خصوصی یا حقوق جزا برای کارشناسی ارشد ثبت نام کرده و 28 واحد حقوق را می‌گذراندند و فارغ التحصیل می‌شدند و این فارغ التحصیلان بنا به دلایلی که قانون گفته بود فارغ التحصیل کارشناسی حقوق یا بالاتر بودند که معتقد بودند بایدپروانه وکالت اخذ کنند. هیات مدیره کانون وکلای مرکز این ادعا را رد کرد و این فارغ التحصیلان نسبت به این تصمیم اعتراض کرده و به دادگاه عالی انتظامی قضات رجوع کردندو دادگاه این طور استنباط کرد که این فارغ التحصیلان می توانند در آزمون ورودی وکالت شرکت کنند.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: بنا بر اعتقاد ما، تنها دانشجویان دانشکده‌های حقوق بعد از گذراندن دوره آموزش4 ساله و فارغ‌التحصیلی در این رشته و بعضی از آنان که موفق به اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا دکتری در حقوق خصوصی یا حقوق جزا می‌شوند، می‌توانند برای اخذ پروانه وکالت اقدام کنند.

جندقی ‌کرمانی‌پور با بیان این که با توجه به این دلایل تصمیم گرفتیم آزمون تشریحی برگزار کنیم تا حق دانشجویان فارغ التحصیل رشته حقوق تضییع نشود، تصریح کرد: اگر استدلال این است که باید کسی که کارشناسی غیرمرتبط با حقوق دارد، می‌تواند پروانه وکالت بگیرد؛ بهتر است که دانشکده‌های حقوق تعطیل شود یا لزومی ندارد کسی چهار سال در دانشکده حقوق تحصیل کند. علاوه بر این مساله باید گفت که متاسفانه سطح دانش و معلومات فارغ التحصیلان چه از جهت املایی چه از جهت انشایی پایین است و اغلاطی را مشاهده می‌کردیم که این گونه غلط ها باعث تاسف بود. برای این که بتوانیم بهترین ها را انتخاب کنیم، کانون وکلای دادگستری مرکزتصمیم گرفت که علاوه بر آزمون تستی که هر سال برگزار می‌کند، آزمون تشریحی هم برگزار کند.

وی گفت: برگزاری آزمون تستی به وسیله اتحادیه سراسری کانون های وکلای دادگستری ایران (اسکودا) و از طریق سازمان سنجش برگزار شده و کانون وکلای مرکز نقشی در این زمینه نداشته است.

جندقی با اشاره به این که برای حفظ حقوق مردم و برای گزینش بهترین‌ها، آزمون تشریحی برگزار می شود، خاطرنشان کرد: در واقع قصد نداریم که حق کسی ضایع شود یا خدایی نکرده قصد این را نداریم که گروهی واردکانون وکلای مرکز نشوند.

1220 نفر جذب کانون مرکز خواهند شد نه2440 نفر

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز تاکیدکرد: تعیین تعداد 1220 نفر توسط کمیسیون تبصره ماده یک قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت مصوب سال 76 بوده است و هیات مدیره در آزمون تشریحی دو برابر این تعداد رااعلام می‌کند و از بین 2440 نفر برابر مصوبه کمیسیون 1220 نفر که نمرات بهتری راکسب کرده‌اند، انتخاب خواهند شد.

جندقی با اشاره به این موضوع که 20 و 21بهمن ماه آزمون تشریحی در دانشگاه علم و صنعت برگزار خواهد شد، تصریح کرد: در مرحله آزمون تشریحی سعی کردیم طرح کنندگان سوالات، اساتید حقوق باشند تا کسی نتواند نسبت به سوالات ایراد بگیرد.

وی با بیان این که هیچ تبعیضی در گزینش ازشرکت‌کنندگان در آزمون ورودی وکالت قائل نخواهیم شد، اظهارکرد: اخیرا اعتراضاتی صورت گرفته است که از بین 2440 نفر که در آزمون تشریحی شرکت می‌کنند باید همین تعداد جذب کانون وکلای دادگستری مرکز شود؛ باید بگویم که این موضوع دراختیار کانون وکلای مرکز نیست بلکه در اختیار کمیسیون تبصره ماده یک است و گزینشی که این کمیسیون کرده بر اساس نیازی است که داشته و این تعداد را جذب خواهد کرد و هیچ گونه تغییری در تعداد انتخابی کمیسیون نخواهد شد.

تاکید بر حفظ استقلال وکیل

جندقی کرمانی‌پور با اشاره به موضوع مهم«استقلال وکلا» در ادامه گفت: همانطور که می‌دانید تا سال 1331، پروانه‌های وکلای دادگستری به وسیله اداره احصائیه قوه قضاییه صادر می‌شد. در سال 1309 که کانون وکلای دادگستری مرکز تشکیل شد، اولین رییس کانون مرکز، مرحوم داور وزیر دادگستری بود و مرحوم پیرنیا به عنوان نایب رئیس کانون وکلای مرکز انتخاب شد که انسان بسیارشریفی بود و در جهت استقلال وکلا تلاش های زیادی کرد. تا سال 1331 مجاهدت‌های پیشکسوتانی نظیر مرحوم سید هاشم در زمان دولت مرحوم مصدق با توجه به اختیاراتی که مجلس داده بود، لایحه قانونی استقلال کانون وکلای دادگستری به تصویب رسید و در هفتم اسفند 1331 به هیات مدیره وقت کانون که مرحوم سید هاشم بود، ابلاغ شد و از آن سال تاکنون هیات مدیره کانون تصمیم گرفت که هفتم اسفند ماه را به عنوان روز استقلال کانون وکلا جشن بگیرد.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: بعد ازکودتای 28 مرداد 1332 کمیسیونی مرکب از دو مجلس سنا و شورای ملی تشکیل شد تا لوایحی که مرحوم مصدق با توجه به اختیاراتش تصویب کرده بود را مجددا موردبررسی قرار دهند. از جمله این لوایح همین قانون لایحه استقلال وکلا بود که به وسیله کمیسیون مشترک مجلسین در سال 1333 تصویب و ابلاغ شد. از آن تاریخ به بعد کانون وکلای دادگستری، موسسه‌ای مستقل است که به وسیله وکلای دادگستری اداره می‌شود.

وی با اشاره به ماده 17 لایحه قانونی استقلال وکلا ، تصریح کرد: در این ماده تصریح شده که از تاریخ تصویب این قانون، هیچ وکیل دادگستری را نمی‌توان از شغل وکالت معلق یا محروم کرد. (مگر به موجب حکم دادگاه انتظامی وکلا) که باید گفت تاکنون هم به همین نحو عمل شده است.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با بیان این که بعضی از افراد معتقد هستند که باید نظارت قوه قضاییه بر جامعه وکلا بیشترشود، در صورتی که این نظارت وجود دارد، افزود: بنا به دلایلی از جمله این که تمامی آرای دادگاه‌های انتظامی وکلا قابل تجدید نظر در دادگاه عالی انتظامی قضات بوده وهم چنین تمامی تصمیمات هیات مدیره قابل اعتراض در دادگاه عالی انتظامی قضات است ودادستان شهرستان، دادستان کل و مقامات قضایی هرگاه تخلفی از وکیل دیدند به کانون وکلا اعلام می‌کنند و کانون هم به دادسرا و در صورت صدور کیفر خواست به دادگاه ارجاع می‌شود؛ بنا به این دلایل است که باید گفت که نظارت وجود دارد ولی اگر نظارت به مفهوم دخالت باشد که به استقلال وکیل و کانون های وکلا خدشه وارد کند درست نبوده و کانون های وکلای دادگستری مخالف این موضوع هستند.

جندقی تاکید کرد: وکیل در دفاع از موکل خود باید بدون دغدغه و ترس از اینکه مبادا پروانه وکالتش باطل شود، به کار خودادامه دهد و باید آزادی کامل در دفاع را داشته باشد.این موضوع در لایحه استقلال وکلا وجود دارد و در مجمع عمومی سازمان ملل متحد تصویب شده و در کنوانسیون هاوانا تصریح شده که وکلای دادگستری آزاد بوده و باید آزاد باشند تا بتوانند نسبت به اداره امور خودشان اقدام کنند.

انتخابات هیات مدیره کانون مرکز 19اسفند برگزار می‌شود

وی با بیان این که انتخابات هیات مدیره کانون وکلای دادگستری مرکز در روز 19 اسفند ماه برگزار خواهد شد، ادامه داد: این انتخابات، یکی از آزاد ترین و‌ دموکراتیک ‌ترین انتخاباتی است که در کشور برگزار میشود.

جندقی تصریح کرد: 20 آذر ماه امسال اسامی118 نفر از شرکت‌کنندگان در انتخابات را به دادگاه عالی انتظامی قضات فرستادیم که متاسفانه یکی از آنها، آقای کشاورز بودند که انصراف خود را اعلام کردند. طبق قانون کیفیت اخذ پروانه وکالت باید صلاحیت این افراد به وسیله این دادگاه تایید شود ودادگاه مکلف است طبق قانون ظرف دو ماه نسبت به صلاحیت این افراد پاسخ بدهد. بنابراین تا 20 بهمن ماه ان‌شاالله پاسخ داده خواهد شد و هیات نظارت هم در روز 20بهمن ماه جلسه ای را دارد و تاریخ انتخابات را اعلام خواهیم کرد ولی همانگونه که درجلسات گذشته بررسی کردیم ان شاالله انتخابات در 19 اسفند ماه برگزار خواهدشد.

هیچ مشکلی با وکلای 187نداریم

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز با اشاره به موضوع ادغام شدن مرکز امور مشاوران قوه قضاییه (ماده 187) با کانون وکلای دادگستری مرکز و با بیان اینکه ما اصولا با دارندگان اخذ پروانه وکالت از مرکزمشاوران مشکلی نداریم، گفت: کانون وکلای مرکز از لحاظ نهاد وکالت در ایران 100 سال سابقه داشته و بیش از 36 هزار نفر عضو دارد و اگر قرار است ادغامی صورت بگیرد،دارندگان پروانه وکالت ماده 187 باید درکانون وکلای مرکز تحت شرایطی قرار بگیرند. ما معتقد هستیم که بعد از 5 سال زمان اجرای برنامه 5 ساله سوم توسعه، مرکز امورمشاوران نمی‌تواند کارآموز جدیدی را انتخاب کند.

جندقی ادامه داد: در زمینه ماده 187 دوشکایت را یکی به کمیسیون اصل 90 و یکی هم به ریاست مجلس شورای اسلامی تقدیم کردیم. آقای لاریجانی، رییس مجلس شورای اسلامی این موضوع را به کمیسیون قضایی مجلس ارجاع داد و کمیسیون قضایی مجلس هم با حضور رییس کانون وکلای مرکز، کشاورز (رییس پیشین اسکودا) و هم چنین مومنی و چند نفر دیگر از مرکز امور مشاوران در جلسه ای مذاکره وبررسی کردیم و نهایتا این شد که اکثریت کمیسیون قضایی نظر کانون وکلای مرکز را صحیح تشخیص داده و گرفتن کارآموز وکالت بعد از پایان 5 سال را عمل خلاف قانون دانستند. علاوه بر آن کمیسیون تحقیق و تفحص مجلس که از قوه قضاییه تحقیق و تفحص کرد صراحتااعلام کرده که بعد از انقضای مدت 5 سال انتخاب کارآموز خلاف قانون است. در ضمن آقای نکونام، رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس هم در این زمینه نامه‌ای را به آیت الله لاریجانی نوشته‌اند که عمل مرکز مشاوران در جذب کارآموز خلاف قانون است.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز خاطرنشان کرد: قبل از این که کمیسیون تشکیل شود، از روابط عمومی قوه قضاییه می خواهیم که کلیه دادگاه هایی که جدیدا تاسیس شده یا شعبی که در استان ها اضافه شده است رااعلام کنند. براساس اطلاعاتی که به دست می آوریم از جمله این که در شهرهایی که جرمخیز است مانند زابل و زاهدان و نیاز به وکلای تسخیری بیشتری دارند، براین اساس است که در هر سال مشخص می شود که چه تعدادی وکیل باید جذب کانون مرکز شود.

جندقی ادامه داد: مساله دیگر این است که هم چنین با توجه به افزایش فارغ التحصیلان حقوق و انتظاراتی که این فارغ التحصیلان دارند احساس کردیم که همه این افراد می خواهند جذب وکالت شوند. در واقع خواستیم دری را به روی این افراد باز کنیم و تعداد بیشتری برای وکالت جذب کانون مرکز شوند.

تشریح عملکرد کانون وکلای مرکز دردوران تصدی مسوولیت

وی در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر این که برنامه‌هایی که در دوران تصدی خود مدنظر داشتید تا چه اندازه محقق شده است؟ گفت: ازسال‌های گذشته مدنظرمان این بود که یک مرکز علمی را برای تخصصی کردن کار وکالت تاسیس کنیم. در این دوره و دوره های گذشته تلاش کردیم مجوز آن را از مرکز علمی وکاربردی وزارت علوم تحقیقات و فناوری بگیریم تا بتوانیم مرکز علمی و کاربردی راتاسیس کنیم و همین کار را انجام دادیم و سال گذشته 60 دانشجو را جذب کردیم که این دانشجویان در حال حاضر در مقطع کاردانی تحصیل می کنند و در بهمن ماه امسال در حدود140 نفر دانشجو شرکت کرده اند که احتمالا به دلیل کمبود جا در حدود 70 نفر را جذب خواهیم کرد. هم چنین باید گفت که هزینه های این مرکز علمی را خود کانون مرکز متقبل شده و در واقع خودکفاس.

رییس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: از دیگر کارهایی که انجام شد، این بود که سالن آمفی تئاتر در سالن اقبال درساختمان کانون وکلای مرکز تاسیس کردیم که گنجایش 100 نفر را دارد. بعد ازفوت جلال نائینی برای ایجاد یادبودی برای این فرد، سالن اجتماعات به نام جلال نائینی را دایرکردیم. هم چنین باشگاه کانون وکلای مرکز در سعادت آباد در حال تاسیس است و کتابخانه کانون مرکز را توسعه دادیم و مکانی را برای فروش کتب حقوقی در کانون مرکز به وجودآوردیم. موزه ای را برای کانون مرکز درست کرده ایم که در حال حاضر در طبقه همکف درساختمان کانون قرار دارد. یک زمان از آقای آیت الله شاهرودی تقاضا کردیم که آیین نامه قانون وکالت مصوب 1334 را اصلاح کند وبه جای این که کارآموزان 4 جلسه محاکمه ببینند به دو جلسه تغییر پیدا کند و در عوض در کارگاه های آموزشی شرکت کنندو در حال حاضر هم کارگاه های آموزشی تشکیل شده است و از جمله برنامه های دیگرمان این است که ان شاءالله در سال آینده، مرکز علمی کاربردی در رشته های کارشناسی با گرایش وکالت،بتواند دانشجو بپذیرد.

وی گفت: اتحادیه (اسکودا) برای جلوگیری وپراکندگی وکلا تشکیل شده است. در واقع اتحادیه یک شخصیت حقوقی دارد که از طریق اداره ثبت شرکت‌ها به ثبت رسیده است.

جندقی در پایان یادآور شد: تشکیل اتحادیه برای ایجاد هماهنگی در روش‌های واحد بین همه کانون‌های وکلای دادگستری مرکز است. به عنوان مثال زمانی که اتحادیه اسکودا تشکیل شد بعضی از کانون‌های وکلا مدت کارآموزی را یک سال قرار داده بودند و بعضی از کانون‌های وکلا 18 ماه را برای دوره کارآموزی در نظر گرفته بودند. در واقع این اختلافات وجود داشت و هماهنگی که صورت دادیم دوره کارآموزی را به 18 ماه رساندیم و تمامی این مسائل با به وجود آمدن «اتحادیه» حل شد.

برچسب ها : وکیل , وکلا , کانون وکلا , حقوق جزا , رشته حقوق , حقوق خصوصی , دادسرا , حقوق , دادستان , دادگاه , لوایح , حقوقی , اداره ثبت , دادگستری , حق , فروش , حکم , قانون , ابلاغ , مستقل , خلاف , مدت , , دفاع , لایحه , دغدغه , تجدید نظر , تضییع , قانونی , طبقه , حدود , , دانشگاه , خصوصی , مجلس , وکلای دادگستری , استقلال کانون وکلا , دادگاه عالی , وزارت علوم , مجلس شورای اسلامی , مشاوران , , پروانه وکالت , رئیس کانون , داور , بنا , استقلال , , قرار , سازمان ملل متحد , شغل , انتخابات , دولت , جذب , صلاحیت , قضایی , رئیس , ریاست , آیین نامه , ایران , اعتراض , آزادی , اسلامی , قضات , افزایش , انسان , انتظامی , طرح , مردم , آیت , الله , استان , اصلاح , توسعه , اصل , تفسیر , نظر , روابط , عمومی , جزا , دانشجو , بدون , عالی , ثبت نام , تاریخ , رشته , آزمون , تحصیل , ارشد , علوم , تحقیقات , فناوری , وزارت , قوه , رییس , تاسیس , راه , وزیر دادگستری , صدور , تغییر , سازمان , سنجش , سال , لاریجانی , هزینه , ادامه , ماه , چهار , استدلال , استنباط , آزاد , سراسری , نفر , تعداد , مجمع , تشخیص , هیات , حل , رد , اساتید , تحقیق , معلق , ماده , آیین , اخذ , شخصیت , برنامه , مصوب , تعطیل , نظارت , وزیر , مهندسی , شاهرودی , ثبت , ما , توجه , نام , ایراد , جلسه , نامه , دلایل , تجدید , قصد , مدیره , امور , سوم , روز , اداره , عضو

نظر شما

نام * :
پست الكترونيكي * :
وب سایت :
نظر *:
  کد امنیتی را وارد نمایید :
اختصاصي براي مدير سايت ( درصورت انتخاب اين گزينه نظر شما در وب سايت ديده نخواهد شد )
لطفا از ارسال سوالات حقوقي در این صفحه خودداری نمائید . به سوالات حقوقي در این بخش پاسخ داده نمیشود .

رأی وحدت رویه شماره ٧٩۶ هیات عمومی دیوان عالی کشور
صفحه اصلي
اخبار
بیوگرافی
دانستنی های حقوقی و قضایی
سايت هاي مرتبط
قبول کلیه دعاوی حقوقی
گالري تصاویر
مقالات
مشاوره تلفنی
روز نوشت
امور موکلین
متفرقه
معرفی کتاب
نشانی مراکز قضایی
نشست های قضایی
بخشنامه ها
جدیدترین مصوبات
نظریات مشورتی
پرسش و پاسخ حقوقی
سوالات حقوقي كاربران
اوقات ملاقات
پیوند ها
مصاحبه ها
استفتائات
آراء وحدت رویه دیوان عدالت اداری
آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور